Çok sevilen yemekler arasında genelde adı olmayan kabak ile lezzetli bir yemek yapmak mümkün. Eğer kabak sevenlerdenseniz, zaten bu tarifi oldukça seversiniz. Sofralarınıza renk katacak, balkabağı ile yapılan, pirinçli kabak tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
1 kilogram bal kabağı
2 fincan pirinç
2 adet kuru soğan
1 fincan şeker
1 fincan su
Sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle kabağı iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Soyduktan sonra kabağı küp küp kesin fakat küpler çok küçük olmasın, bir ceviz boyutu gibi olabilir. Soğanı da yemeklik doğrayın. Derinliği olan bir tavaya kabakları, soğanları koyup pirinç ve suyu ekleyip pişirmeye başlayın. Pişmesine az bir zaman kaldığında şeker, tuz ve yağını da ilave edin. Yemeğiniz hazır, afiyet olsun!