Yaparken büyük keyif alacağınız, tadarken de lezzetinden dört köşe olacağınız pırasalı Arnavut böreğini mutlaka denemelisiniz. Sevdiklerinizle beraber çayın yanında zevkle yiyeceğiniz pırasalı Arnavut böreği tarifini sizin için derledik. İşte detaylar…
MALZEMELER
Hamuru İçin:
- 5,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı sirke
İç Malzemesi İçin:
- 1 kilogram pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Arasına Sürmek İçin:
- 50 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
NASIL YAPILIR?
Unu derin bir kabın içerisine alıp üzerine tuz, sirke ve mahlebi ekleyin, ortasını açın ve suyu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Ardından hamuru önce 2 parça sonra her 1 parçayı da 10'ar parçaya bölerek toplamda 20 parça elde edin. Tereyağını eritin ve içerisine sıvı yağı ekleyip karıştırın. Daha sonra sırasıyla hamurları bir tabak büyüklüğünde olabildiğince ince açın ve her birinin arasına hazırladığınız yağlı karışımdan sürün. Her iki 10'ara parçaya da aynı işlemi uygulayın ve iki ayrı tabağa alıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Pırasaları ve soğanı ince ince doğrayıp üzerine zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte güzelce kavurun. Kavrulan pırasaların üzerine salçasını,baharatları ve suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alın. Dinlenen hamurları tezgahın üzerinde elinizle tepsinizin büyüklüğünce açın. Birinci katı tepsiye yerleştirin ve iç malzemesini üzerine ekleyin. İkinci katını da elinizle açın ve tepsinin üzerine yerleştirip dilimlere ayırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. İşte bu kadar! Afiyet olsun…