Soğangillerden olan lezzetli pırasalar pazar tezgahlarını, market raflarını süslemeye başladı bile.Kalorisi çok düşük ama besin değeri oldukça yüksek olan pırasalardan nefis bir pırasa yemeği yapma vakti geldi. Şimdiden afiyetler olsun.İşte Anne elinin sevdirdiği pırasa yemeği tarifi haberimizde...
Şifa kaynağı pırasalar en bilindik, en sevilen halleriyle ve tadını tam olarak anlayabileceğiniz bir sadelikle sofralarınıza konuk olmak için sabırsızlanıyorlar.
MALZEMELER
500 gram
pırasa
2 adet
havuç
2 diş
sarımsak
1/2 çay bardağı
pirinç
1 su bardağı
su
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı
toz kırmızı biber
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
PÜF NOKTASI
Damak tadınıza göre içerisine salça ve kuru soğan da ekleyebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Pırasaları güzelce yıkayın ve verev şekilde yaklaşık yarım parmak uzunluğunda doğrayın.
Havuçları yıkayın ve halka halka doğrayın.
Zeytinyağını bir tencereye alın ve yağ kızınca, içerisine doğradığınız pırasaları ilave edin.
Karıştırıp kapağın kapatın ve 3-4 dakika pırasaların sularını salması için bekleyin.
Ardından halka halka doğradığınız havuçları ilave edin ve güzelce karıştırın.
5 dakika kadar beraberce kavurduktan sonra, içine yıkanmış pirinçleri ilave edin.
İnce doğranmış sarımsakları ve suyunu da ekleyip karıştırın.
Baharatlarını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın