Son zamanlarda çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kişler minik ve peynirli bir halde karşınıza çıkıyor. İşte, peynirli mini kiş tarifi...
MALZEMELER
KİŞ HAMURU İÇİN
3 su bardağından iki yemek kaşığı eksik un
2 yemek kaşığı soğuk su
200 g tereyağı
1 yumurta
1 tutam tuz
İÇ HARCI İÇİN
2 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı labne peyniri
4-5 dal dereotu
ÜZERİ İÇİN
Ç̧eri domates
Dereotu
NASIL YAPILIR?
Kiş hamuru için lazım olan bütün malzemeyi geniş bir yoğurma kasesine alın. Hamurun üstünü streç filmle örtüp buzdolabında 1 saat bekletin. İç harcı için süzme yoğurt ve labne peynirini geniş bir kapta alarak karıştırın. Dereotlarını ince ince doğrayıp yoğurda ilave edin ve yeniden karıştırın.
Bekleyen hamuru 6 eşit parçaya bölüp bir merdane desteğiyle küçük tart kalıplarınızın ebatlarında açın ve kalıplara koyun. Üstlerine çatalla delikler açıp kabarmaması için içine yağlı kağıt koyup bakliyat doldurun. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
İç harcı için peynirleri bir kapta karıştırın. Tartlarınızı fırından çıkarın. Üstündeki bakliyatları çıkarıp iç harcından koyun. Ortadan ikiye böldüğünüz çeri domates ve dereotu ile süsleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.