Peynirli Karnıyarık böreği görüntüsüyle, tadıyla iştah kabartan leziz bir tariftir.Klasik börek çeşitlerinden sıkılmış olanlar için harika bir alternatif. İşte tüm detaylar haberimizde...
MALZEMELER
6 tane – yufka
1 bardak – süt
Yarım bardak – sıvı yağ
İç Harcı İçin
1 kase – beyaz peynir
Yarım demet – maydanoz
Üzerine Sürmek İçin
1 tane – yumurta
YAPILIŞI
Peyniri çatal ile ezin ve yıkanmış maydanozu ince ince doğrayarak üzerine ekleyin.
Sonra yufkayı tezgaha serin ve üstüne yağ ve süt sürün.
Tekrar bir kat daha yufka serin ve onunda üzerine daha bol şekilde süt ve yağ sürün.
Daha sonra yufkayı önce 8 parçaya ayırın ve her parçayı da kendi içinde 3 parçaya bölün.
Bölünen tüm parçalara tek tek peynir ve maydanoz karışımından koyun.
İkişer kat halinde hazırlanmış yufkalardan börekleri sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin.
Her bir böreğin üzerine bıçakla bir çizik atın ama tabanına gelmeyecek biçimde olmasına dikkat edin.
En son üstüne da üzerine yumurta sarısı sürün ve üstleri tam kızarıncaya dek 180 derece ayarlı fırında pişirin.
-Afiyet Olsun-
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın