Peynir küflenmeden ve bozulmadan uzun süre saklanabilir. Bunun için yeterli olan sadece tereyağıdır. İşte, o yol
PEYNİRİN KURUMADAN UZUN SÜRE SAKLANMASININ YOLU
Çoğunlukla evlere çeşit çeşit peynirler alınır ve onları anında tüketmek de mümkün olmaz. Peynirleri streç filmle sarmak ya da kilitli poşetlerde muhafaza etmek de pek işe yaramaz. Peynirleri uzun zaman bozulmadan, küflenmeden muhafaza etmenin sırrı aslında oldukça basit: Tereyağı! Peyniri kestikten sonra herhangi bir plastik sargıyla sarmadan evvel, kesilen yere ince bir tabaka tereyağı uygulayın. Ardından sarın ve buzdolabına geri yerleştirin. Bu işlem, kaşar peyniri gibi peynirlerin kesilen taraflarının sertleşmesini engeller, bozulmanın da önüne geçer. Aynı işlemi soğan için de kullanabilirsiniz. Soğanı kabuklarını soymadan ikiye kesin. Kullanmayacağınız yarısının kesik yanına tereyağı uygulayın. Soğanın hızlı bozulmasını engelleyecektir. Bu pratik metot için yalnızca tereyağı kullanın. Sakın margarin kullanmayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.