Peeling, zaman içerisinde yüzeyi ölü deriler ile kaplanan ve bu nedenle cilt sorunlarına neden olan derinin bu artıklardan temizlenmesi ve altta kalan sağlıklı, güzel ve çekici cildi ortaya çıkarma işlemine denilmektedir.İşte peeling hakkında merak edilenler haberimizde...
PEELİNG VE BAKIMI
Genel olarak bu tekniğin çözüm olduğu konular arasında kırışıklıklar, yaşlanma belirtileri, lekeli ve yorgun görünümler, çatlaklar ile sizi daha yaşlı ve cansız gösteren her şey yer almaktadır. Yüz gerdirme, lazer tedavisi gibi işlemlere göre çok daha kolay ve kısa süren peeling bu yönüyle hızlı, ucuz ve basit sonuçlar almak isteyenler için ideal durumdadır.
Elbette şimdi de sıra peeling nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeye geldi. Aslında peeling tek bir şekilde yapılmamaktadır ve nasıl bir sonuç elde etmek istediğinize ve mevcut durumunuza göre çeşitli şekillerde gerçekleştirilmektedir. Yüzeysel olarak yapılan peelingler en güvenli olmanın yanında en hafif sonuçları verirler, özellikle ciddi olmayan vakalarda kullanılabilirler. Ancak orta ve derin peeling olarak bahsedilen türler daha sorunlu ve işlem gerektiren ciltlerde uygulandıklarından dolayı daha risklidirler ve kesinlikle işinin ehli uzmanlar tarafından yapılmalıdırlar.
Yüzeysel olan peeling işlemleri meyve asitleri ile gerçekleştirilmektedir ve birden fazla yapılabildikleri gibi hastanın hemen günlük hayatına dönmesine imkan vermektedirler. Çok kısa süreli ve hafif yanmalara sebep olabilse de yüzeysel peeling risk almak istemeyenler için idealdir.
Derinin daha fazla soyulduğu diğer işlemler ise kısa sürede yapılsalar da hem 10 güne kadar varabilen iyileşme sürelerine sahiptirler hem de daha fazla yanma hissine ve kızarıklıklara neden olurlar. Lekeler ile sivilcelere karşı güçlü olan bu tedaviyi yapmadan önce uzman doktorlara danışarak uygun olup olmadığınızı kontrol etmeniz de gerekmektedir.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın