Kendi elinizle doğal bir ekmek ister misiniz? Pazılı ve mısırdan yapılan bu ekmekle kendinizi Karadeniz'de hissedebilirsiniz.
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı mısır unu
9 yemek kaşığı buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yumurta
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet pazı
HAZIRLANIŞI
Mısır unu, un, kabartma tozu, pudra şekeri ve tuzu büyük bir kasede karıştırın. Yumurtaları ve sütü ayrı bir kasede çırpıp unlu karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya dek bir mikser desteğiyle çırpın. İnce kıydığınız pazı yapraklarını ilave edip bir tahta kaşık desteği ile karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili baton bir kek kalıbına koyun. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp 10-15 dakika bekletin. Dilimleyip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.