Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

Sağlıklı yemek kategorisinde sık sık rastlamakta olduğumuz pazı sarması nasıl yapılır? Pazı sarmasının püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

12.11.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-15:18) Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

Sofraların sevilen lezzetlerinden biri olan pazı sarması tarifini sizin için derledik. Sağlıklı yemek kategorisinde sık sık rastlamakta olduğumuz pazı sarması nasıl yapılır? Pazı sarmasının püf noktaları nelerdir?

PAZI SARMASI 

Pazı sarması malzemeleri:

- 2 demet pazı

- 3 veya 4 adet orta boy soğan

- 1,5 çay bardağı kadar sıvı yağ

- 1,5 yemek kaşığı salça

- 1 su bardağı pilavlık bulgur

- Yarım su bardağı pirinç

- Yarım demetten az maydanoz

- Tuz, karabiber, pul biber, nane

- Kaynar su

Pazı sarması hazırlamak için; ilk olarak orta boy bir tencerede suyu kaynatın ardından da pazıları yaprak yaprak yıkayarak saplarını kesin kestiğinizi sapları muhafaza edin. Yıkanan pazı yapraklarını kaynayan suya bastırıp çıkarın tüm yaprakları bu işlemden geçirdikten sonra soğuk sudan geçirerek süzmeye bırakın. Bulgur ve pirinç karışımını da iyice yıkayarak süzün. 

Pazı sarmasının iç harcını hazırlamak için; 1 su bardağı su kaynatın. Soğanları yemeklik doğrayarak sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun ardından da salça ve baharatları ekleyerek karıştırın. Bulgur ve pirinç karışımını da ilave edin son olarak da harcın içerisine kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuzu ekleyerek harcı iyice karıştırın sonrasında az miktarda sıcak su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pazı sarmasını pişireceğiniz tencerenin en altına ayırdığınız pazı saçlarını serin, pazılar sarıldıktan sonra en üstüne biraz tuz, sıvı yağ ve kaynattığınız suyu ilave ederek kısık ateşte pişirin. 

PAZI SARMASININ PÜF NOKTALARI

- İç harç daha sonra sarma ile tekrar pişeceği için ilk başta çok fazla pişirmeyin.

- Tencerenin altına pazı yapraklarından ve saplarından koymak  pazı sarmalarının pişerken yanmasını önleyecektir.

- Pazı sarmasını çok sıkı sarmamalısınız. İç harcı pişince şişeceği için sarmalarınız da yırtılma meydana gelebilir.

- Pazı sarmasını yoğurt ile tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketme pazı sarmasını çok daha lezzetli kılacaktır.

PAZI SARMASI KAÇ KALORİ?

Sağlıklı bir yemek olan pazı sarmasının kalorisi oldukça düşüktür.1 adet pazı sarması yaklaşık olarak 48 kaloriye denk gelmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal