Pavlova tatlısı mereng veya beze olarak bilinir. Adını Rus balerin olan Anna Pavlova'dan alan bu tatlının görünümü tıpkı bir balerin kadar hoştur. Yeni Zelenda'nın milli tatlısı olan pavlova tatlısı tarifini sizin için derledik...
Malzemeler:
Beze taban için;
-6 yumurta akı (orta boy)
-2 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Kreması için;
-200 ml kutu süt kreması
-6 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
-Kiraz, çilek, karadut ya da istenilen meyveler
Yapılışı;
-Fırını önce 110 derecede ısıtmaya başlayın.
-Yumurta aklarını güzelce sarılarından ayırın ve derin bir çırpma kasesine alın.
-Önce düşük sonra orta devirde hafifçe köpürene dek çırpın.
-Köpüren aklara toz şekerin azını ekleyin ve çırpın, tüm şeker bitip yumurta akları kar gibi oluncaya dek çırpın.
-Kıvam alan yumurta aklarına pudra şekeri ve nişastayı katarak 15-20 saniye çırpın.
-Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yumurta akını ortasına 20-22 cm ebatlarında yayın ve spatula ile düzleştrin.
-İsteyenler krema sıkma torbası kullanarak çanak gibi de yapabilir.
-110 derece önceden ısıttığınız fırınınızda kapağını açmadan 1 saat 30 dakika pişirin.
-Fırının kapağı aralık olarak soğumaya bıraktığınız bezeyi kuruması için 1 fırının içinde dinlendirin.
-Krema ve pudra şekerini yoğun bir kıvam alması için yüksek devirde çırpın.
-Hazırladığınız bezenin üstüne krema torbasıyla sıkın ya da spatula yardımıyla yayın.
-Yıkayıp süzdüğünüz meyvelerle süsleyin ve servis yapın.