Hem doyurucu hem yapımı kolay tam bir yaz yemeği. Patlıcanın enfes lezzeti ile yoğurdun ferahlık veren tad buluşuyor ve ortaya bu harika tarif çıkıyor.
PATLICAN YOĞURTLAMA
Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- Ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ½ su bardağı su
Acılı domates sosu için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet rende domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı
- Patlıcanları pijama gibi soyup iri küpler şeklinde doğrayın ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Acısını çıkardığınız patlıcanları süzüp kurulayın ve kızdırdığınız Ayçiçek yağda kızartın.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt üstüne alıp fazla yağlarını emdirin.
- Süzme yoğurt, sarımsak, tuz ve suyu karıştırma kasesinde pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpın.
- Zeytinyağını tavaya koyun ve üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin.
- Domatesleri 2-3 dakika kavurup sonra biber salçasını, tuzu ve pul biberi de katın.
- Domatesler suyunu çekip sos kıvamındayken ocaktan alın.
- Düz bir tabağa kızarttığınız patlıcanları koyup üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.