Karnıyarık ve musakka yemeklerinde de kullanılan kıyma, bu sefer fırında kıymalı patlıcan olarak karşımıza çıkıyor. İşte fırında kıymalı Patlıcan tarifi
MALZEMELER
2 tane bostan patlıcanı (orta boy)
300g kıyma
2 tane kuru soğan
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
5-6 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
Patlıcanları kızartmak için
sıvı yağ
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyun ve 1cm genişliğinde doğrayın. Sıvı yağda kızartın ve fazla yağını kağıt havluya alın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alın, ince ince doğranmış soğanı kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin. Kıymanın rengi döndükten sonra sarımsak, küçük doğranmış biber ve domatesleri ekleyin. Baharatlarını da koyarak kavurmaya devam edin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanları fırın kabına dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde hafifçe bastırın. İç harcından üzerlerine koyun. 2-3 kaşık alacaktır. Patlıcanın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezmiş olduğunuz salçayı fırın kabına aktarın. Üzerini isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.