Patlıcanlı kumpir tarifi. Kış aylarının en çok sevilen yemeklerinden biridir kumpir. Peki kumpiri hiç patlıcan ile denediniz mi? Patlıcanın kumpir haliyle lezzetine inanamayacaksınız...
MALZEMELER
5 adet bostan patlıcan
5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kaşar peyniri
Garnitür
Tuz
YAPILIŞI
İlk olarak patlıcanları birkaç yerinden çatal yardımıyla delin ve közleyin. Patlıcanlar közlendikten sonra tıpkı karnıyarık yapar gibi ortadan bıçak yardımıyla yarıp iç kısmını genişletin. Her patlıcana bir yemek kaşığı tereyağı koymalısınız. Patlıcana tereyağı ekleyin ve iç yüzeyine sürün, üzerine tuzunu serpiştirin. Üzerine bir miktar kaşar peynirini ilave edin. Ardından dilediğiniz oranda garnitürü de patlıcana ekleyince kumpiriniz hazır olacaktır. Malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.