Yöresel lezzetlerden olan patlıcan kovalama için malzemeleri ve hazırlnaış aşamalarını sizin için derledik. Bu harika tadı akşam sofranıza eşlik edecek lezzette hazılamak için gelin içeriğimize göz atalım.
PATLICAN KOVALAMA
MALZEMELER
250 gram kuzu kuş başı
2 çorba klaşığı tereyağ
Bir adet kıyılmış kuru soğan
4 diş kıyılmış sarımsak
Bir adet kıyılmış kırmızı biber
4 adet kıyılmış sivri biber
Bir tatlı kaşığı domates salçası
3 adet doğranmış domates
Tuz Karabiber
Pul biber
Bir kilo patlıcan
HAZIRLANIŞI
Et ve tereyağını bir tencereye koyun. Suyunu çekinceye de soteleyelim. Soğanı, sarımsağı ve kırmızı biberi ekleyip solana kadar kavurmayı sürdürün. Domates salçasını ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Hafif yağlamış orta büyüklükte tepsiye patlıcanları sıralayalım. Üstlerine tuz, karabiber, ve pul biber serpiştirelim. Pişen domatesli etli karışımı patlıcanların üstüne ekleyelim. 180 derecelik fırında 1 saat pişirelim. Ardından servis edelim.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.