Özellikle patates sevenler bu pankek tarifine bayılacak! Pankek yapmak istiyor ama biraz daha tuzlu ve farklı bir lezzet olsun diyorsanız bunu muhakkak denemelisiniz. İşte oldukça lezzetli olan patatesli pankek tarifi...
MALZEMELER
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1-2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
3-4 çorba kaşığı un
YAPILIŞI
İlk başta iyice yıkadığınız patatesleri haşlayıp, rendeleyin. Bir kaba yoğurt, yumurta, tuz, rendelenmiş patates, sıvı yağ ve baharatı koyup güzelce karıştırın. Unu yavaşça ilave edin ve elde ettiğiniz harç hamur kıvamında olmalı.
Sonra tavaya 1 damla kadar yağ damlatıp, ısıtın. Harçtan bir kepçe kadar koyun ve çift taraflı pişirin. Afiyet olsun...