Kahvaltıda eşinizi dostunuzu ağırladığınızda yapabileceğiniz bu patatesli krep tarifi ile tam not alacaksınız.
KREP HAMURU İÇİN
1 su bardağı un
2 yumurta
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN
3 patates
3 diş sarımsak
Yarım demet taze kekik
3 dal maydanoz
NASIL YAPILIR?
Patatesleri suda haşlayıp kabuklarını soyun. Ilımasının ardından rendeleyin. Kıyılmış sarımsak, taze kekik ve maydanoz katıp karıştırın.
Krep için, un, yumurtalar, krema, zeytinyağı ve tuzu bir kaba koyup çırpın. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya zeytinyağı yayın. Küçük bir kepçe dolusu hamuru tavaya akıtın. Hamurun tavaya eşit olarak yayılması için tavayı yavaşça sallayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Bütün hamuru aynı biçimde hazırlayın. Patatesli ve taze otlu harcı kreplerin üstlerine bölüştürün. Kreplerin karşılıklı iki kenarlarını harcın üstüne örtün. Taze otlar ile süsleyip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.