Yemeklerinizin yanına çeşit olarak ekleyebileceğiniz patates püresini yapmaya ne dersiniz? İster tek başına yiyin ister de ana yemeğin yanına ek olarak tercih edin. İşte lezzetli patates püresinin tarifi...
Gerekli malzemeler:
- 1 kilo haşlamalık patates
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Arzuya göre kaşar peyniri
Yapılışı:
Patateslerimizi soyup, yıkayıp haşlıyoruz. Ardından suyunu süzüp ezmeye başlıyoruz. Süt, tereyağı ve tuzunu ekleyip blenderden geçiriyoruz içinde taneler kalmaması için. Ardından arzuya göre kaşar peyniri ekliyoruz ve içinde sıcaklığı ile erimesi için biraz bekliyoruz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.