Yemeklerin yanında meze olarak tüketilen ve aynı zamanda çay saatlerinin vazgeçilmezi olan patates püresinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte lezzeti damağınızdan gitmeyecek patates püresi tarifi...
Gerekli malzemeler:
- 1 kilo haşlamalık patates
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Arzuya göre kaşar peyniri
Yapılışı:
Patatesleri soyup, yıkayıp haşlıyoruz. Ardından suyunu süzüp ezmeye başlıyoruz. Süt, tereyağı ve tuzunu ekleyip blenderden geçiriyoruz. İçinde taneler kalmaması için çabalıyoruz. Ardından arzuya göre kaşar peyniri ekliyoruz ve içinde sıcaklığı ile erimesi için biraz bekliyoruz. İşte bu kadar.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.