Patates ve havucun birlikte şaheser olduğu bir tarif ile siz de güzel bir atıştırmalık yapabilirsiniz. İşte, patates püreli tarifi...
MALZEMELER
Püre için
1 su bardağı patates püresi
2 yemek kaşığı krem peynir
Havuçlu yumuşak kek parçaları için
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet büyük boy havuç
1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı kuru yaban mersini
Bir tutam tarçın
Yanına
Havuç, salatalık, renkli biber parçaları (Patates püresine batırmak için)
Karpuz ve şeftali topları (Orta boy parizyen kaşıkla çıkartılmış)
NASIL YAPILIR?
Taze hazırladığınız patates püresine krem peyniri katarak karıştırın. Havuçlu karışım için bütün malzemeyi bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. 160 dereceye ayarlı fırında, arada bir havalandırarak ortalama 1 saat süresince pişirin. Fırından alın, cam kaselere koyun. Yanında sebze ve meyve parçalarıyla beraber servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.