Patatesi seviyor hamur işinden de vazgeçmek istemiyorsanız işte tam ağızlara layık, sabah sabah sizi kendinize getirecek mis gibi kokan patates pişisi tarifi.
PATATES PİŞİSİ TARİFİ
Hamuru için:
1/2 su bardağı ılık su,1 tatlı kaşığı sirke,1/2 su bardağı ılık süt,1 tatlı kaşığı kuru maya,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz,2,5 - 3 su bardağı un
İç harcı için:
2 adet büyük boy patates,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Hamuru için:
Ilık süt, su, toz şeker ve mayayı bir karıştırma kabının içerisinde iyice çırpın. Sonrasında tuz, sirke ve yavaş yavaş un eklemeye başlayın. Elinize yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yapana dek yoğurun. Ve hamuru streç filmle sarın. Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika süre mayalandırın.
İç harcı için:
Hamuru mayalanmaya bırakırken patatesleri bir tencereye alın. Üstüne su katarak haşlayın.Haşlanınca kabuklarını soğuk suyun altında soyun. Bir kabın içinde ezin, üzerine tuz karabiber de katarak püre yapın.
Birleştirme ve pişirme aşaması:Mayaladığınız hamuru iki bezeye ayırın. Tezgahı unlayın. Bezenizi merdane ile 1 cm inceliğinde açın. İnce açmaya dikkat edin. Sonrasında çay bardağı veya yuvarlak hamur kesme aparatıyla hamurunuzdan küçük parçalar ayrın. İçlerine patatesli hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Hamurun her iki ucunu içe gelecek şekilde katlayarak birleştirin. Her yerinin tamamen kapanmasına dikkat ederek uzun bir kroket biçimi verin.
Zeytinyağını bir tavaya alın ve iyice kızdırın. Hazırlanan pişileri kızgın yağa atıp arkalı önlü çevirerek kızartın. Sonrasında kağıt havlu serili bir tabağa alın. Sıcak halde servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.