İçli köfte ülkemizde daha çok Gazi Antep, Bitlis, Osmaniye, Sivas, Kahramanmaraş, bölgelerinde yapılmaktadır. Günümüzde içli köfte hemen hemen herkes tarafından çok sevilmekte ve her evde pişmektedir.
Patatesli İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
2 Su bardağı ince bulgur
3 orta boy haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon,tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
içi harcı:
2 soğan
300-400 gram kıyma
yarım demet maydanoz
sıvı yağ, tuz, karabiber
Patatesli İçli Köfte Tarifi Yapılışı
ilk önce harcı için soğanları küp şeklinde doğrayıp soteliyoruz.
Üzerine kıymaları katıp sotelemeye devam ediyoruz.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz
Maydanozunu ekleyip soğuması için buzluğa koyuyoruz.
Bu arada bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1,5 bardak sıcak su döküp bulguru şişmeye bırakıyoruz.
Bulgur şişince yumurtayı rendelenmiş patatesleri tuzu kimyonu unu salçayı ekleyip yoğuruyoruz.
Harcın durumuna göre un isterse ekleyip sıkı bir hamur elde ediyoruz.
Avuç içimize oturacak büyüklükte kesip işaret parmağımızla içini oyup köfte şeklini veriyoruz.
Şekil verirken yapışmaması adına elimizi ıslatmalıyız hazırladığımız harcı kaşıkla içine doldurup kapatıyoruz.
Harç bitene kadar aynı işlemi sürdürüyoruz.
Daha sonra yağda kızartıyoruz..
Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayafyı aşağı kaydırın.