Patates çorbasını daha önce denemediyseniz işte size tarifi... Çorba kültürünüzü genişletecek lezzetli bir tarifi size sunuyoruz.
PATATES ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler; 5 adet orta boy patates, 1 adet orta boy kuru soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 5 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı süt, 1/4 demet maydanoz, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber.
Hazırlanışı; Kabuğunu soyduğunuz orta boydaki patatesleri ve kuru soğanı iri küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını derince bir tencereye alın. Doğradığınız kuru soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana dek soteleyin. Bol suda yıkadktan sonra, suyunu süzdürdüğünüz patatesleri soğanlarla beraber 4-5 dakika daha sotelemeyi sürdürün. Sıcak suyu çorba tenceresine aldıktan sonra çorbayı orta ateşte 20 dakika kaynatın.
Kaynayan çorba karışımına tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sütü yavaş yavaş katıp, hızlıca karıştırın. 10 dakika daha orta ateşte kaynamasını beklediğiniz çorba karışımını, blenderdan geçirip kıvamlı ve pürüzsüz bir şekle getirdikten sonra üzerine doğradığınız maydanozları ekleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.