Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz oldukça pratik bir tarifi sizin için derledik. Hem meze hem de ana yemek olarak tüketebileceğiniz patates borani ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte patates borani için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...
MALZEMELER
- 2 adet büyük boy patates(haşlanmış)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan(küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Domates Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1/4 demet maydanoz(kıyılmış)
NASIL YAPILIR?
Öncelikle domates sosu için ufak bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve ısıtın. Üzerine salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra domates püresi, tuz ve suyu da üzerine ekleyerek bir taşım kaynatın. Domates sosunuz hazır hale geldi.
Patates borani için haşlanmış patateslerin tamamını rendeleyin. Bir tavaya sıvı yağını alıp ısıtın. Küp olarak doğradığınız soğanları üzerine ekleyin ve 3-4 dakika boyunca kavurun. Daha sonra ocağın altını kısıp patatesleri ekleyin ve soğanlarla birlikte karıştırın. Soğanlı patates karışımının üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek tatlandırın. Tavayı ocaktan aldıktan sonra karışımı oda sıcaklığında soğutun.
Soğuduktan sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak elinizde yuvarlayın. Karışımın elinize yapışmaması için sıvı yağ ile ellerinizi yağlayabilirsiniz. Hazırladığınız topları servis kasesine yerleştirebilirsiniz. Son olarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu ekleyip maydanoz ilave ederek süsleyebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun.