Patatesin her hali ayrı bir güzel... Kızartması, haşlaması, fırınlanmasıyla en lezzetli yemekler sofranızda yer buluyor. Patatese İspanyol imzası atılınca da bu lezzet bambaşka bir zirveye ulaşıyor. İspanyolların en sevilen mezelerinden biri de Patatas Bravas... Neyse ki bu yemeği yemek için İspanya’ya kadar gitmenize gerek yok kendi mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
PATATAS BRAVAS TARİFİ
Patatas Bravas için gerekli olan malzemeler:
- 4 orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- Yarım soğan
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tutam elma sirkesi
- 50 gr domates sosu
- Yarım yemek kaşığı un
- 100 ml tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
- Zeytin yağı
Patatas Bravas için; öncelikle sosu hazırlamak ile başlayalım. Tencereye sarımsak ve ince doğranmış soğanı alın orta ateşte harmanlamaya başlayın. Baharatları tencereye ekledikten sonra kokusu çıkana kadar pişirin. 5 dakika sonra içerisine pul biberi ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra sirkeyi ekleyip sonrasında domates sosunu ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Unu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Orta ateşte 3 dakika karıştırmak yeterli olacaktır. Tavuk suyunu da ekleyerek sosu bir çatal yardımıyla ezin. Mutlaka sıvı olması gereken bu sosun kıvamı da tutmalıdır. Sosunuz çok koyu olur ise biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Patatesleri soyarak küp küp doğrayın. Genellikle büyük ve küp parçalar halinde servis edilen Patates Bravas altın sarısı renklerinde olmalıdır. Patatesleri 10 dakika derin bir tencerede kızartın. Son olarak, fazla yağını almasını için havlu peçeteye yerleştirin. Üzerine dilerseniz biraz tuz atabilirsiniz. Servise hazırlamak için de üzerine birkaç kaşık salsa sosunu ekleyin ve işte hazır.
Salsa Sosu Nasıl Hazırlanır?
Salsa sosu için gerekli olan malzemeler:
- 3 adet domates
- Yarım kırmızı kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Tabasco damlası (miktarı isteğe göre)
Domateslerin altına çizik atıp kaynar suda 1 dakika bekletin ve çıkarın. Domatesin kabuklarını soyun, biber ile küp küp doğrayın. Bir tencerede zeytinyağıyla ince bir biçimde doğranmış soğanı kavurun. Soğan pembeleşince domatesle biberi ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ardından Tabasco ile salçayı ekleyip yeniden 15 dakika pişirin. Sosunuz hazır şimdiden afiyet olsun...