Daha önce hiç pastırmalı börek yediniz mi? Eğer yemediyseniz buna pişman olacaksınız… Enfes lezzetiyle damaklarda benzersiz bir tat bırakan pastırmalı börek tarifini sizin için hazırladık. İşte pastırmalı börek tarifi için gerekli olan malzemeler ve yapılışı…
MALZEMELER
- 100 gram pastırma
- 1 adet haşlanmış büyük boy patates
- 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
- 8 adet kiraz domates
- 8 adet milföy hamuru, tuz, karabiber
- 1 adet yumurta sarısı, çörekotu
NASIL YAPILIR?
Pastırmayı ince ince kıyın ve derin bir kabın içerisine alın. Rendelenmiş patates ve parmesan peynirinin üzerine ceviz, dörde bölünmüş kiraz domates, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Milföy hamurlarının yumuşaması için 5-6 dakika oda sıcaklığında bekletin. Elinizle incelterek dikdörtgen şekli verin ve orta kısmına pastırmalı harçtan koyun. Çapraz uçları ortada birleştirin ve bohça şeklinde kapatın. Ters çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…