Özeliikle çocukların severek yediği en güzel tatlılardan olan tavuk göğsü nasıl yapılır? Tavuk göğsü için hangi malzemeleri almalısınız? Kıvamında bir tarif için yapmanız gerekenler nelerdir? Gelin içeriğimizde birlikte bakalım.
MALZEMELER:
- 1/2 (yarım) tavuk göğüs eti
- 1 lt. Tam yağlı Günlük Süt
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Toz Tarçın, Antep fıstığı, Ceviz
HAZIRLANIŞI:
- Tavuk göğüs etini iyice haşlayın. Pişen etinizi soğuması için biraz dinlendirin.
- Çok ince bir şekilde didip, bir kase soğuk suyun içerine atın ve suyunu sık sık değiştirin. En az 3-4 sefer bu işlemi tekrarlayın.
- Tencerede pirinç unu, nişastayı, şekeri, vanilyayı ve damla sakızlarını koyup harmanlayın. Sütü ilave edip çırpın.
- Karışımı ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan indirip mikser ile 5-6 dk. kadar çırpmay srüdürün.
- Tavuk etlerini güzelce suyunu sıktıktan sonra içerisine ekleyin ve karıştırın.İşlem bitince karışımı geniş bir cam tepsiye döküp soğuması için bekletin. Oda ısısına gelene kadar dışarda, ardından buzdolabında 1 gece bekletip servisini yapabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.