Pastanelerde bütün ürünlerinin adeta fabrikadan çıkmış gibi aynı büyüklüktedir. Görüntüsündeki düzgünlük ile sizleri kıskandıran simitleri evinizde yapmak için bu tarifimizi yapmalısınız.
MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN
Yarım çay bardağı pekmez 1 çay bardağı su 1 su bardağı susam
NASIL YAPILIR?
Göz kararı unu derin bir kaba koyun ve ortasına bir havuz açın. Bu havuzun içerisinde ılık su ve mayayı karıştırın. Ardından içine sıvı yağ, tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak mahlebi de katarak yoğurmaya devam edin. Hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan eşit parçalara bölerek bezelere ayırın. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve yuvarlak olabilmesi için uçlarından birleştirin. Daha sonra pekmezi sulandırarak şekil verdiğiniz hamurların üzerine sürün. Ardından hamurları susamla bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika boyunca simitler kızarana kadar pişirin. Ardından pastane simitleriniz hazır.