Pastacı kreması olarak bildiğimiz o lezzet evinizde de yapabilirsiniz.Neredeyse bütün mutfaklarda yerini almış olan bu krema, ekler, sufle, pasta, tart ve kurabiyelerin arasında dolgu olarak kullanılabilir.Buzdolabın da 3 ve 4 gün muhafaza edebilirsiniz. Bu kremanın rengi tam olarak beyaz beyaz olmaz. S
MALZEMELER1 litre süt
250 gram toz şeker
60 gram nişasta
30 gram un
12 adet yumurta sarısı
1 adet çubuk vanilya
30 gram tereyağı
İsteğe Göre300 gram krema
YAPILIŞISüt, tereyağı ve vanilyayı bir tencerede güzelce karıştırmaya başlayın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta pişirmeye devam edin. Öbür malzemeleri de ekleyin ve hepsini güzelce karıştırın. Kremayı süzün ve yeniden ocağa alıp, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Soğuması için başka bir kaba aktarıp bekleyin. Dilerseniz 300 gram kremayı iyice çırpıp hazırladığınız malzemeye ekleyebilirsiniz.