Özel günlerinde sevdiklerinize sürpriz yaparak onlara lezzetli bir pasta yapabilirsiniz! Pastanın lezzeti ise kesinlikle kremasında saklıdır. Peki, lezzetli bir krema yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte pasta kreması tarifinin püf noktaları…
MALZEMELER
- 3 su bardağı süt
- 100 gram çikolata (eritilmiş)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?
Pasta kreması hazırlamak için ilk olarak; süt, toz şeker, kakao, un, buğday nişastası ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Tüm malzemeyi bir çırpıcı ile iyice çırpın ve sonra tencereyi ocağa koyun. Sürekli karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 10 dakika, krema kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız kremanın üzerine tereyağı ve eritilmiş çikolatayı ekleyin. Daha sonra çırpıcı yardımıyla sürekli çırparak yağın erimesini ve kremanın pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. Kremanız hazır! Artık tüm kek ve pastalarınızda kolaylıkla kullanabilirsiniz. Afiyet olsun…