Birçok ülke tarafından sahiplenilen humus, nohut ve susamın bir araya geldiği harika bir lezzettir. Özellikle Arap ülkelerinde tüketilen bu lezzeti bir de pancarla hazırlamaya ne dersiniz? Rengi şahane, tadı efsane olan pancarlı humus tarifini sizin için derledik. İşte humus için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…
MALZEMELER
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 su bardağı haşlanmış pancar (1 adet orta boy yeterli)
- 5 yemek kaşığı tahin
- 5-6 yemek kaşığı su (kıvama göre azaltılabilir)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
Üzeri için:
- 1-2 yemek kaşığı fındık
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Haşlanan pancarı soyup küp küp doğrayın. Haşlanmış nohutların kabuklarını da soyun. Blender veya mutfak robotunun haznesine doldurduğunuz nohutları ve pancarları geçirin. Üzerine tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı ekleyerek kısa aralıklarla çalıştırın. Nohut ve tehin pürüzsüz bir hal alıncaya kadar kaşıkla az az su ekleyerek makinayı çalıştırın. Pürüzsüz kıvama gelen humusunuzu servis tabağına alın. Çam fıstıklarını rengi değişinceye kadar zeytinyağında soteleyin. Servis tabağına aldığınız humusun üzerine çam fıstıklarını serpiştirin. İşte bu kadar, afiyet olsun...