Sabah kendi ekmeğinize sıcak ve yumuşacık kavuşabilirsiniz. Bunun için tarifimizi okumanız yeterlidir.
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tuz
6 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Ilık süt ve ılık suyu geniş bir kaseye koyup karıştırın. Şeker ve mayayı ilave edip yeniden karıştırın. Ayçiçek yağı, tuz ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yapacak biçimde yoğurun. Üstünü nemli bir bezle kapatıp 1 saat boyunca dinlendirin.
Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her iki parçayı da unlanmış tezgah üstünde yuvarlak biçimde açın. Hamurların genişliği 6 cm olacak biçimde üçgen parçalar ayırın. Karşılıklı belirli olan yerlerden üçgen olacak biçimde kesin. Kestiğiniz hamurları rulo biçiminde sarıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
Öteki hamura da aynı yöntemi yenileyin. Ruloları yarım saat daha fazla mayalandırın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kızartın. Ilık servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.