Özel Öğrenci Statüsü

Özel öğrenci statüsü YÖK? Özel öğrenci statüsü dilekçe örneği? Özel öğrenci yönergesi? Üniversitede misafir öğrenci nasıl olunur? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-20:01 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-19:50) Özel Öğrenci Statüsü

Özel öğrenciler, üniversitede normal eğitim-öğretim programından birine kayıtlı olmamalarına rağmen, kendilerine sadece bazı derslere katılma izni sağlanan öğrencilerdir. Özel öğrencilik lisans ve lisansüstü öğrenim imkânından faydalanmanın alternatif biçimidir. “özel öğrencilik ” statüsü öğrenciler içinde çok fazla bilinmemektedir.

Özel Öğrenci Statüsü

Kontenjanları kısıtlı olan üniversitelere, mülakat yada yazılı sınav neticesi kayıt hakkı kazanamayan fakat lisans ve lisansüstü eğitim görmek isteyen öğrenciler, gene aynı fakülte ve enstitünün “özel öğrencilik” ilanının sonrasında aynı bölümlerden ders alarak normal öğrencilerle beraber eğitim görme imkânına sahip olabilmektedir. Özel öğrencilik başvurularını da gene üniversitenin yetkili kurumları incelemekte ve başvuranları uygun olan “özel öğrenci” statüsünde derslere katılmasına izin sağlanmaktadır.

Özel öğrenci olarak derslere katılan öğrencilerin en önemli hedeflerinden bir tanesinin de bir sonraki, lisans ve lisansüstü değerlendirme sezonu öncesinde, hocalarına kendilerini daha iyi tanıtarak, normal öğrenci kategorisine geçmek için avantaj sağlamak olduğunu belirtmek lazım.

Özel öğrenci alımında, not seviyesi aranmaz ve giriş sınavı gerçekleştirilmez. Özel öğrenci alımında, mezuniyet not ortalaması yüksek olma şartı da yer almadığından öğrencilerin okumak istedikleri programlara katılarak programları ve hocaları önceden tanımalarına fırsat vermektedir.

Özel öğrenci statüsü özellikle özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Konservatuar, Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakültelerinin Resim ve müzik öğretmenliği bölümlerine dahil olacak öğrenciler için çok önemli bir avantaj vermektedir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal