15.04.2021-13:37 (Son Güncelleme:01.04.2024-17:35)


1

İşte Osmanlı Döneminde iftar sofralarının vazgeçilmez yemekleri

İşte Osmanlı Döneminde iftar sofralarının vazgeçilmez yemekleri

Osmanlı mutfağı iftar menüsü; Anadolu'nun bereketli toprakları, tarihi zenginlikleri ve yaşayan birçok halk kültürünün etkileri sayesinde dünyanın en büyük füzyon mutfağı arasında yer alıyor. İstanbul'u ya da Osmanlı'nın hüküm sürdüğü coğrafyayı ziyaret eden insanlar tanıştıkları mutfak ve onun derinliğine hayran kalıyor.



2

Maramarina

Maramarina

Kırım Savaşı sonrası İstanbul'a gelen Fransız bir şef olan Alexis Benoist Soyer , mutfağımızı çok beğenerek pilav, bamya, lokum, muhallebi, dolma, köfte, şiş kebap, baklava, kadayıf, şerbet, kahve ve daha birçok yiyecek ve içeceğin Avrupa mutfaklarına alınması gerektiğini belirtir.



3

Taze Fasulye Mücveri

Taze Fasulye Mücveri

Bugün de Amerika'dan Çin'e, Rusya'dan Afrika'ya dünyanın birçok bölgesinde Osmanlı mutfağının izlerini rastlamak mümkün. Osmanlı İmparatorluğu günümüzde fiilen var olmasa da Osmanlı mutfak imparatorluğu dünyanın birçok mutfağında gerek teknikleri, gerek yemekleri, gerekse kültürü ile yaşamaya devam ediyor.



4

Osmanlı mutfağı yemekleri

Osmanlı mutfağı yemekleri

Kirde Kebabı Maramarina Taze Fasulye Mücveri



5

Nohut Çorbası

Nohut Çorbası

Defneli Şişe Kebabı Nohut Çorbası Kadınbudu



6

Kadınbudu

Kadınbudu

Yalancı Pilaki Paça Yahni



7

Yalancı Pilaki

Yalancı Pilaki



8

Paça Yahnisi

Paça Yahnisi

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR