İftarda ve sahurda tüketilen besinlerin enerji ve protein içermesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, kan şekerini dengelemek için de hurma yemenin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
KURU MEYVELER TÜKETİN
Oruçluyken gün içerisinde daha zinde ve sağlıklı olmak için muhakak sahurda ve iftarda ne yediğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanlar bilhassa güneş görmüş gıdalar tüketmemizi öneriyor. Bunlar arasında elma, kayısı,erik, armut vb yiyecekler yer alıyor.
İFTARINIZI HURMA İLE AÇIN
İftar açarken mutlaka 1 ya da 2 tane hurma yemeye dikkat gösterin, yoğurt ve ayran da tüketebilirsiniz. Bu gibi yiyecek ya da içececekler midenizin rahatlamasına sağlayacaktır.
MUTLAKA ÇORBA İÇİN
İftarınızı muhakak bir çorba ile açın. Eğer çorba yoksa içerisinde yeşillik ve salatalık olan salata yemeyi de tercih edebilirsiniz. Cacık da alternatifler arasındadır. Bunlar midenizi yemeğe hazırlayacak rahat bir biçimde karnınızı doyumarnızı sağlayacaktır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.