Oruç Reis 'Korsan Anlaşma' Sınırında

Sismik araştırmaya Kıbrıs adasının batısından başlayan Oruç Reis, Yunanistan ile Mısır’ın korsan anlaşmaya imza attığı bölgenin sınırı olan 28 derece doğu boylamına vardı. Oruç Reis’e bu önemli yolculuğunda refakat eden savaş gemisinin sayısı da sekize çıkarıldı. Gemi 23 Ağustosa kadar çalışmalarını sürdürecek.

15.08.2020-14:01 - (Son Güncelleme: 15.08.2020-16:39) Oruç Reis 'Korsan Anlaşma' Sınırında

Doğu Akdeniz'e inen Oruç Reis faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor.

Derin deniz sismik veri kaydı yapan 10 bin 500 metre uzunluğuna sahip sismik kayıt kablosuyla Oruç Reis, saatte yaklaşık 8 km hızla hareket ediyor.

Oruç Reis, kuzey doğu- güney batı yönünde hareket ederek, hemen hemen 180 km uzunluğundaki hatta tek taraf taramasını sonlandırdı.

Yunanistan ve Mısır’ın imzaladığı anlaşmasının doğu hududu olan 28 derece doğu boylamına kadar veri toplayan Oruç Reis, oradan dönüş yönüne geçerek çift taraflı taramalarını sürdürdü.

Bölgedeki tehdit düzeyinin artması üzerine araştırma gemisini muhafaza eden fırkatey sayısı da sekize çıkarıldı.

Hala bölgede, Oruç Reis’in yanında destek veren gemiler Ataman ve Cengiz Han ve onlara refakat eden sekiz savaş gemisiyle beraber toplam 11 gemi çalışma yapıyor.

Diğer taraftan denizaltılar ve başka donanma etkenleriyle de bölgeyi yakından takip ediyor.

TCG Kemal Reis’in taciz için gelen Yunan fırkateyni Oruç Reis’in oldukça uzağında önüne geçtiği belirtildi. Türk donanması, geminin sismik çalışmalarının önüne geçilmesinde hiçbir şekilde izin vermeyerek kilometrelerce mesafe uzaktan tedbir alıyor.

Oruç Reis’in bölgedeki çalışmaları, daha önce tespit edilerek ilan edilen 23 Ağustos tarihine kadar sürecek.

YORUM YAZ..
Modal