Bir yemek yerine geçen ve diyet menülerine can veren sezar salatanın orijinal hali ile derledik.
MALZEMELER
200 g ançüez (Konserve hamsi tuzlaması)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
1 adet atom salata (Veya yağlı marul)
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1/2 limon suyu
Parmesan peyniri ya da eski kaşar
Karabiber
Tuz
SERVİS İÇİN
2 dilim ekmek
Rende parmesan peyniri
NASIL YAPILIR?
Bir tavada küp böldüğnüz ekmeklerin üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekik katarak ekmekler kıtır olana kadar 10 dakika boyunca kızartın. Marulu yıkayıp, kurutun ve büyükçe kesin.
Salata sosu için mayonez, sarımsak, hardal, karabiber, tuz, zeytinyağı ve parmesan peynirini ufak bir kavanoza alıp kapağını örtün ve çalkalayarak homojen kıvama gelmesini mümkün kılın. Ardından doğranmış marul ile karıştırın. Üstüne hamsileri ve kızarttığınız ekmekleri katın. En son üstüne rendelenmiş parmesan peyniri dökerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.