Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan mide rahatsızlıklarından korumak için bazı sağlık önerilerini uygulamak gerekiyor. İşte, mide sağlığını koruyan besinler
MİDEYİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN BUNLARI YAPIN
Mideyi güçlendirmek için her yemekten önce mümkünse 2 kaşık elma sirkesi içilmesi gerekir. Fermente olan elma sirkesi mide yanmasını gidererek azalan mide enzimini yerine koyar. Aynı zamanda doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok eder. Haşlanmış ya da fermente edilmiş kırmızı pancar, mide asidi için en iyi kaynaktır. Kırmızı pancar, safra asitlerini de uyardığı için kabızlığa çok iyi gelir. Hatta haşlanmış pancarı elma sirkesiyle birlikte tüketmek, fermente edemeyenler için çok kısa bir çözümdür. Çiğ sebze ve meyvelerin hazmı zor olduğu için akşamları salata tüketilmemelidir. Bunun yerine daha kolay sindirilebilen buharda pişirilmiş sebzeler tercih edilmeli. Ev yapımı fermente gıdalar sindirime yardımcı olan, bağırsak florasını güçlendiren ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren önemli probiyotik besinlerdendir. Evde fermente edilmiş lahana turşusu suyu aynı sirke kullanımındaki gibi yemekten önce 1 ya da 2 yemek kaşığı içilebilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.