Okul öncesi (Anaokul) ve ilkokul birinci sınıflar için bugün ilk zil çaldı. Okula uyum programlarını içeren uyum haftasında öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışacak ve okula uyum sağlamaları sağlanacak.
Bu yıl eğitim öğretim yılı rehberlik çalışmaları ve okula uyum eğitimleri, okul öncesi eğitime ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-3 Eylül'de düzenlenecek. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise 9 Eylül haftasında okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak.
İlkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin ailelerine eğitimin ilk gününde, "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumları yapılacak. İlk gün, ailelere ve öğrencilere okul tanıtımı ve gezileri düzenlenecek. okulun 2. gününde ise öğrenciler için uyum haftası etkinlikleri yapılacak.
Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi
Ortaokul öğrencilerine ise 9 Eylül'de ailelere yönelik "ortaokul 5. sınıfa uyum rehberi" sunumu yapılacak. Sunum öncesinde ailelerle tanışma etkinlikleri gerçekleştirilebilecek. Ailelere okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Okulun ikinci günde ise rehberlik çalışmaları yapılacak. Etkinliğin yapılacağı saatler ise okul müdürlerinin belirlediği zamanlarda yapılacak.
''Liseye Hoş Geldin''
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk defa liseye başlayacak öğrenciler için müfredattaki değişikliklerin yer aldığı 8 bölümden oluşan "liseye hoş geldin" kitapları hazırladı.
Kitaplar, liseye yeni başlayacak olan öğrencilere, dersleri tanıtmak, programların işleyişini açıklamak, derslere Nasıl çalışmaları gerektiğini ve başarıya ulaşmak için gerekenleri aktarmanın yanı sıra lise dönemi boyunca kullanabilecekleri eğitim platformları ve kaynakları tanıtmak ve örnek uygulamalar sunmak hedefiyle oluşturuldu.
"Liseye hoş geldin" kitapları, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikler ile lise müfredatının neleri barındırdığına ilişkin konuları içeriyor.
Bakanlık tarafından hazırlanan kitapların her biri, "liseye hoş geldiniz", "bu kitapta neler var", "derslerin tanıtımı", "neler öğreneceğiz", "nasıl çalışmalıyım", "başarı için ipuçları", "çevrim içi öğrenme platformları" ve "örnek etkinlikler" olmak üzere 8 bölümden oluşuyor.
Yeni Müfredat Uygulanacak
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül'den itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.
Bu kapsamda MEB, yeni programların hazırlanması aşamasında görev alan akademisyenler ve alan uzmanlarınca öğretmenlere yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları" başlatmıştı. 9 bini aşkın öğretmen bu kapsamda 40 saat süren 61 farklı kurs programına katıldı.