Bal ve turp ile yapılan bu karışım öksürüğü anında kesiyor ve bünyeyi sağlamlaştırıyor. İşte, öksürüğü kesen kürün tarifi...
MALZEMELER
1 adet siyah turp
Bal
HAZIRLANIŞI
Kür hazırlanırken öncelikle dolmalık biber benzeri biçiminde siyah turp içi oyulur. İçerisine bal eklenir. Ardından alınan turpun kapak kısmı atılmaz ve üstü örtülür. Bu biçimde tam 12 saat süresince dinlendirilir. Ardından kür tüketilmeye hazır hale gelir. Yararını artırmak için 12 saat bitiminde kürdan ile turpun altını delerek balın süzülmesini sağlanabilir ve süzülen balı günde 2 tatlı kaşığı miktarda yenebilir. Ardındaki günlerde de yemek için kürü buzdolabında muhafaza etmelisiniz.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.