Pratik ve uygun fiyatlı olması sebebiyle noodle, günümüzün en çok tercih edilen hazır gıdaları arasında yer alıyor. Paket halinde satışa sunulan ve hazırlanışı dakikalar içerisinde tamamlanan noodle türü yiyeceklerin pek çok çeşidi bulunuyor. Fakat bu tür gıdaların sağlıklı olup olmadığı konusunda kafalarda pek çok soru işareti bulunuyor. İnsanların noodle hakkında merak ettiği sorular arasında ‘’Noodle kısır yapar mı? Noodle zararları nedir?’’ göze çarpıyor.
Noodle zararları nedir?
Öğrencilerin ve bekarların en çok tercih ettiği ürünlerden birisi olan noodle türü yiyecekler, uzmanlara göre kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Uzakdoğu çıkışlı bir ürün olan noodle gıdaları konusunda sağlık uzmanlarının pek çok uyarısı bulunuyor. Noodle kısır yapar mı? sorusu da bu konuda cevabı en çok merak edilen sorulardan birisi olarak öne çıkıyor.
Noodle kısır yapar mı?
Noodle içerisinde bulunan tersiyer bütil hidrokinon (TBHQ), petrol bazlı bir üründür. Bu ürün genellikle sentetik ürünlerin üretilmesinde kullanılmaktadır. Dolayısıyla noodle ürünlerinin fazlaca tüketilmesi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir.
Noodle ürünlerinin kısırlığa sebep olup olmadığı konusunda henüz bilimsel bir kanıt bulunamamıştır. Fakat Güney Kore ve Japonya genelinde yapılan araştırmalara göre noodle tüketen kişilerde felç, diyabet, kalp rahatsızlıkları, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastalıklarının görülme ihtimalinin diğer insanlara göre daha fazla.