Çıtır mantıyı nohutla hiç denediniz mi? Kıtır kıtır bir tat ile birlikte nohudun dengeleyici tadı oldukça sevilecektir.
MALZEMELER
2 su bardağı nohut (Önceden haşlanmış)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1’er çay kaşığı deniz tuzu, taze karabiber, zerdeçal, zencefil, karbonat, kimyon, dağ kekiği
Domates sosu için
3 adet domates rendesi (Veya 1 su bardağı ev yapımı domates sosu da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı temiz su
Birer fiske deniz tuzu, taze karabiber
Yoğurt sosu için
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı temiz su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer fiske deniz tuzu, taze karabiber
NASIL YAPILIR?
Nohutları derin bir fırın kabına alın. Zeytinyağı ve baharatlarla lezzetlendirip fırına koyun. Zeytinyağının bozulmamasına dikkat göstererek 160 dereceyi geçmeden 40 dakika pişirin. Arada kontrol etmeyi ve hafif bir karıştırmayı unutmayın ki, nohutlar eşit pişsin ve yanmasın.
Nohutlar fırındayken yoğurt sos ve domates sosu yapın. Yoğurt sos için tek yapmanız lazım olan malzemeleri derin bir kasede kremamsı olana dek çırpmak.
Domates sos için; bütün malzemeleri yapışmaz bir sosluğa alarak, orta ateşte 10 dakika kaynatın. Sunum kabının en altına yoğurt sosu, üstüne çıtır nohutları, en üste ise domates sosu döküp servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.