En sevilen baklagillerin başında yer alan nohut, kuşbaşı dana etiyle hazırlandığında daha lezzetli hale geliyor.İşte nohut yemeği tarifi haberimizde...
MALZEMELER
500 gram
kuşbaşı dana eti
2 su bardağı
nohut (önceden suda bekletilmiş)
2 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 adet
orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı
biber salçası
1/2 çay kaşığı
toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
tuz
PÜF NOKTASI
Kısa sürede pişmesi ve daha fazla şişmesi için nohudu, bir gece önceden suya basın. Suyunu süzdüğünüz nohudu, içme suyunda ve orta ateşte haşlayın. Haşlama suyunu süzdükten sonra kullanın.Nohut ve eti, ayrı ayrı düdüklü tencerelerde haşlayabilirsiniz.
PİŞİRME ÖNERİSİ
Yemeğin içinde muntazam gözükmesi için; küçük parçalar halinde doğranmış kuru soğanlar yerine arpacık soğan kullanabilirsiniz.Kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış işkembeyle de nohutu hazırlayabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini derin bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 30-35 dakika kadar haşlayın.
Etin haşlandığı sırada cinsine ve tazeliğine göre bir gece önceden suya bastığınız nohudu, süzdükten sonra üzerini geçecek kadar içme suyu ilavesiyle kısık ateşte, aynı sürede haşlayın.
Kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı dana etlerini, bir kevgir yardımıyla çıkartın. Nohudun haşlama suyunu süzün.
Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Domates ve biber salçalarını ekleyin.
Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber kattığınız salçalı ve soğanlı sosa sıcak et suyunu ilave edin. Haşladığınız nohut ve dana etini ekleyin.
Tüm malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabaklarına alın. Turşuyla birlikte sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın