‘Nohut hiç benlik değil’, ‘Ben nohut sevmem’, ‘Asla nohut yemem’ diyenler için bezelye kullanılarak yapılan humus tarifini hazırladık. İşte yeşil humus tarifi için gerekli olan malzeme listesi ve yapılışı…
MALZEMELER
- 1 su bardağı iç bakla
- 1 su bardağı bezelye
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Acı kırmızıbiber
- 3 diş sarımsak
- 2 limon
- Tuz
- Zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Bir tencerenin içine bol su, bir miktar tuz ve karbonat koyup kaynatın. Su kaynayınca içine bakla ve bezelyeleri atılarak, 3-4 dakika diri kalacak şekilde haşlayın. Daha sonra suyunu süzün ve soğuk suyun içine atılarak pişme işlemini durdurun, tekrar süzmek üzere köşeye bırakın.
Kısık ateşte 3 çorba kasığı zeytinyağını ısıtın, içerisine sarımsak dişleri ve acı kırmızıbiber parçalarını ekleyin, kavurmadan ama sarımsaklar yağa kokularını bırakacak şekilde birkaç dakika pişirip altını kapatın. Bir köşede soğumaya bırakın.
Bir limonun kabuğunu rendeleyip her ikisinin de suyunu sıkın.
Yüksek ve dar bir kabın içerisine hafif pismiş bezelye-bakla, sarımsaklı yağ, sarımsaklar, limon suyu ve kabuğu, ekstradan çiğ zeytinyağı ve tuzu ekleyerek el blenderıyla püre haline getirin. İşte bu kadar! Yeşil humusunuz hazır. Afiyet olsun…