Sütlacın tarihi çok eski yıllara dayanırken güzel bir sütlacı yapmak için kıvamına ve ölçüsünü tutturabilmeniz gerekmektedir. Tariflerin en güzeli en lezzetlisi olan sütlaç ile karşınızdayız.
MALZEMELER
YAPILIŞI
Pirinç ununu, topaklanmaması için süt ile iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan pirinçlere azar azar ve ılıştırarak eklemeye dikkat edin. Arzuya göre; sütlaç karışımına vanilya ekleyebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
Öncelikle bol suda yıkayarak suyunu süzdürdüğünüz 1ı pirinci, sıcak su ilave ederek yumuşayana dek kaynatın. Haşlanan pirinçlerin üstüne sütü yavaş yavaş ekleyin. Toz şekeri tencereye dökün ve karıştırarak şekerin çözünmesini sağlayın. Pirinç ununu tencereye koyarken kesilmemesi için tenceredeki ısınan karışımdan 1-2 kaşık üzerine ialve edip, tekrardan tencereye yavaşça ve karıştırarak koyun. Yaklaşık 10 dakika kadar sütlaç kıvamına alana dek orta-kısık ateşte bir spatulayla karıştırarak pişirin. Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında soğumasının ardından buzdolabında en az 2 saat kadar beklemeye alın ve soğuk olarak sunum yapın. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.