Nezaket Kebabı Tarifi

Kalabalık sofraların en sevilen tariflerinden olmaya aday, yufkası çıtır, bol soslu, fırında misler gibi pişen bir tarif ile geldik! Üstelik görüntüsü zahmetle yapılmış gibi görünse de yapımı oldukça kolay!

19.03.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-12:07) Nezaket Kebabı Tarifi

Köftesinin herkesin damağında lezzetli bir tat bırakacağına emin olabilirsiniz! Sosun içindeki köfte ve sarımsak bu yemeğe lezzet katıyor. Hamuru bir topun içine sarıp iki parmak kalınlığında kestikten sonra çıtır olana kadar fırında pişiriyoruz. Köfteleri piştikten sonra fırından çıkarıp biber ve domatesle tatlandırılmış nefis bir sosun içine döküyoruz. Bu lezzetli tarifi bir an önce denemenizi ve lezzeti kalabalık sofrada sevdiklerinizle paylaşmanızı tavsiye ederiz.  

MALZEMELER 

-1 kilogram dana kıyma 

-1 su bardağı galeta unu 

-2 adet yumurta

-2 adet büyük boy kuru soğan(rendelenmiş) 

-2 diş sarımsak(rendelenmiş) 

-1 çay kaşığı kimyon 

-1 çay kaşığı karabiber 

-1 çay kaşığı tuz 

-4 adet yufka 

Sosu İçin: 

-2 yemek kaşığı sıvı yağ 

-2 adet sivri biber 

-2 diş sarımsak(rendelenmiş) 

-2 adet büyük boy domates(rendelenmiş) 

-2 su bardağı su

NEZAKET KEBABI NASIL YAPILIR? 

-Kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kasede kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun. 

-Kıymayı dört parçaya bölün. Her yufkada yaklaşık 250 gram kıyma kullanılıyor. Yufkayı tezgaha serin ve yarım ay olacak şekilde katlayın. 

-Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını suyla fırçalayarak yapıştırın. 

-Hazırladığınız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin. 

-Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı kısımlar yukarıdan gözükecek şekilde dizin. 

-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. 

-Köfteler fırında pişerken sosu hazırlayalım. Bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdırın. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin ve soteleyin. 

-Yumuşayan biberlerin üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirin. 

-Fırından çıkan köftelerin üzerine bu sosu ekleyin ve sıcakken servis edin, afiyet olsun! 

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal