Son zamanların favori tatlıları arasında cheesecake yer alır. Eminiz ki hangi sos ile yaparsanız yapın hepsi çok lezzetli oluyor. İşte evde yapabileceğiniz kremsi dokusu, ağızda dağılan bisküvi tabanıyla damak çatlatan New York cheesecake tarifi...tatlı
MALZEMELER
TABANI İÇİN
- 85 gram tereyağı
- 140 gram tam buğdaylı bisküvi (daha kalın bir taban istiyorsanız bisküvi miktarını artırabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı şeker
PEYNİR DOLGUSU İÇİN
- 900 gram labne peyniri
- 250 gram pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı un
- 1½ çay kaşığı vanilya özü ya da vanilin
- 1 limon ince rendelenmiş
- 2 çay kaşığı limon suyu
- 3 büyük yumurta ve 1 yumurta sarısı
- 284 ml ekşi krema
YAPILIŞI
Fırının orta kısmına bir fırın rafı yerleştirin. Fırını 180 derece olarak fan ayarında ısıtın. Ardından kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına yağlı kâğıt yerleştirin. Burada yağlı kâğıdın orantılı olmasına özen gösterin.
Cheesecake' in tabanını hazırlamak için tereyağını eritin. Ufak ufak kırdığınız bisküvileri ve şekeri derin bir kasede karıştırarak ekleyin. Nemli bir taban olmasını sağlayın. Karışımı kelepçeli kabın altına bastırın ve 10 dakika pişirin. İç dolguyu hazırlarken bir tel ızgara üzerinde soğutun. Peyniri bir kaba alarak 2 dakika mikserle çırpın. Mikserin ayarını düşürerek ilk pudra şekeri, daha sonra un ve bir tutam tuz ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Vanilya özü, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ekleyerek karışımı karıştırmaya devam edin. 3 büyük yumurta ve 1 yumurta sarısını birer birer karışımın içine kırarak çırpın. Kremayı da ekleyin pürüzsüz olana kadar karıştırın. Dolguyu soğumuş tabana koyun. Herhangi bir topak varsa, bir bıçak kullanarak üst kısım mümkün olduğunca pürüzsüz yapmaya çalışın. 30 dakika 180 derecede, 45 dakika da 110 derecede pişirin. Fırını kapatın ve 2 saat kekin bu şekilde soğumasını sağlayın. Daha sonra buzdolabında en az 4 saat soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.