Tahin ve pekmezin muhteşem buluşmasına tanıklık eden nevzine tatlısını denemeye ne dersiniz? Kayseri mutfağının lezzetli tatlılarından biri olan nevzine tatlısını çok seveceksiniz. İşte tatlının tarifi...
Nevzine tatlısı için gerekli malzemeler;
Şerbeti için;
-2 su bardak şeker.
-2 su bardak su
-1 çay bardak dut pekmezi
Hamuru için;
-125 gram oda sıcaklığında tereyağı
-1 çay bardak sıvıyağ
-1 çay bardak süt
-1 çay bardak tahin
-2 yemek kaşık sirke
-Yarım su bardak ince kırılmış ceviz
-1 paket kabartma tozu
-Yaklaşık üç su bardak kadar un
Yapılışı;
Öncelikle tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şerbet için pekmez harici, diğer şerbet malzemelerini tencereye alın ve 10-15 dakika kadar kaynatın. Daha sonra pekmezi ilave edip soğumaya bırakın. Hamuru için tüm malzemeleri bir kabta yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dikdörtgen borcamdan biraz daha küçük bir borcam kullanın. Tepsiyi yağlayın ve hamuru koyup iyice elinizle tepsiye yerleştirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra, sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.Tatlınız şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.