Dışı kıtır kıtır içi dolgulu nefis kokan bir tartı çay vakitlerinde kim istemez? Üstelik bu tart tam da Türk ağız tadına uygun.
MALZEMELER
1 yumurta beyazı
75 g tereyağı
25 g şeker
125 g un
200 g krema
100 g bitter çikolata
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
ÜZERİ İÇİN
Toz Antep fıstığı
Türk kahvesi
NASIL YAPILIR?
Yumurta, yağ, şeker ve unu yoğurun. Merdane desteğiyle yarım santim kalınlığında açın ve tart kalıbına koyun. Hamurun tabanını çatalla delin, içine yağlı kağıt yerleştirerek bakliyat koyun. Daha önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. 2 Türk kahvesi ve kremayı küçük bir sos tenceresinde ısıtıp ocaktan kaldırın ve çikolataları ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız kremayı tart hamuruna aktararak buzdolabında dinlendirin. Üstüne Türk kahvesi ve Antep fıstığı döküp servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.