Doyurucu bir o kadar da leziz lezzetlerden olan patlıcanla böreği buluşturan bu tarife bayılacaksınız. Misafirleriniz ve sevdikleriniz için hemen hazırlamak isteyeceğiniz bu tarifi gelin birlikte inceleyelim.
PATLICANLI BÖREK TARİFİ
MALZEMELER
3 tane yufka
Yufkalara sürmek için;
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harç için;
2 tane orta boy soğan
5-6 tane yeşil sivri biber
1 tane büyük boy bostan patlıcanı (her türlü patlıcan olur)
1 tane büyük boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1’er çay kaşığı karabiber ve pul
Biber
Tuz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI
İlk önce iç harcı hazırlayıp böreğin il aşamasına başlayabilirsiniz.
Bütün iç harç için gereken malzemeleri küp şeklinde doğrayarak tencereye atın. 20 dakika süresince orta ateşte su eklemeden pişirin.
Süt ve yağı bir kabın içinde karıştırın. Bu esnada iç harcı soğuması için kenarda bekletin.
Yufkayı tezgahın üstüne açarak iyice soslayın. Üçgen şekilde parçaya ayırıp iç harcı orta yerlerine koyun.
Ardından rulo yapıp üstlerine yumurta sarısını sürün.
Hazır hale gelince börekleri 200 derecede iyice pişirin.
Pişen börekleri sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.