Narlı Panna Cotta Tarifi

En hafif tatlılar listesinde başı çeken Panna Cotta'nın nar ile muhteşem uyumu pek bir lezzetli olacak. Damaklara şenlik yaşatan Narlı Panna Cotta tarifini sizin için derledik. İşte panna cotta tarifi...

27.06.2018-16:58 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-12:25)

En hafif tatlılar listesinde başı çeken Panna Cotta'nın nar ile muhteşem uyumu pek bir lezzetli olacak. İtalyan tatlılarının en sevilenlerinden biri olan, damaklarda şenlik yaratan Narlı Panna Cotta tarifini sizin için derledik. Peki, narlı panna cotta nasıl yapılır?

NARLI PANNA COTTA

Narlı Panna Cotta tarifi için gerekli malzemeler:

- 1,5 su bardağı krema

- Yarım su bardağı süt

- 4 yemek kaşığı şeker

- Yarım adet çubuk vanilya

- 2 yaprak jelatin

- 1 adet nar

- 1 yemek kaşığı şeker

NARLI PANNA COTTA NASIL YAPILIR?

Narlı Panna Cotta Hazırlanışı:

- Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin.

- Ardından çubuk vanilyayı ortadan ikiye bölerek bıçağın tersiyle tüm taneleri sıyırın. 

- Krema, süt ve şekeri bir sos tenceresine alın. 

- Vanilya tanelerini süt ve kremayla karıştırın. 

- Ocakta bir süre hafif kaynatın. 

- Jelatinin suyunu yalnızca 1 tatlı kaşığı kalacak şekilde süzün. 

- 1 tatlı kaşığı su ile hafif ısıtarak jelatini eritin. 

- Erimiş jelatini kaynayan krema ve sütlü karışım ile harmanlayın. 

- Karışımı kalıplara doldurun sonrasında oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. 

- Soğuduktan sonra buzdolabında 7 ila 8 saatlik bir zaman dilimi içerisinde dinlendirin. 

- Narı ortadan ikiye kesin ve ayıklayın. Fazla suyunu süzün ve şekerle hafifçe çektirerek pişirin. 

- Dinlendirilmiş olan panna cotta kaplarını sıcak suya batırıp kolayca çıkması için servis yapacağınız tabağa ters çevirin. 

- Hazırladığınız nar sosla süsleyerek tatlınızı servis edin. Afiyetler olsun!


PANNA COTTA'NIN HİKAYESİ!

- Panna Cotta İtalya’nın kuzeyindeki Piedmont bölgesinin geleneksel bir tatlısıdır.

- Piedmont bölgesi, 2001 yılında bölgenin geleneksel gıda ürünleri listesinde panna cottayı eklemiştir.

- Pana Cottanın doğrulanmamış öykülerinden biri de, 1900’lü yılların başlarında Langhe’deki Macar bir kadın tarafından icat edildiğidir.

- 1879 sözlüğünde, latte inglese ‘İngiliz sütü’ adı verilen, jelatin ile pişirilmiş ve kalıplanmış kremalı bir yemekten bahsedilir fakat diğer kaynaklar latte inglesenin yumurta sarısıyla yapıldığını söyler.

- Panna Cotta, İtalyan göçüyle 1990’larda Amerika Birleşik Devletleri’nde moda oldu.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal